Indenfor de senere år er der kommet større fokus på betydningen af et velfungerende tandsæt. Ved regelmæssige eftersyn og behandlinger kan mange problemer i ridningen undgås. Derudover har det betydning for hestens tyggefunktion og tændernes holdbarhed. Vi anbefaler at alle heste i ridning får undersøgt tænder og mundhule årligt. 
Ved et tandeftersyn gives hesten beroligende medicin, således at undersøgelsen og behandlingen kan udføres grundigt og uden ubehag for hesten.

De almindelige fund i hestens mund er tandspidser ud mod kinden i overmunden og ind mod tungen i undermunden. Kroge ses hyppigt på den forreste kindtand i overmunden og den bageste kindtand i undermunden.

Ulvetænder forekommer oftest i overmunden, foran den forreste kindtand, men ses også i undermunden. Hvis det vurderes at de generer hesten under ridning bliver de fjernet.

Andre fund typiske fund er foderlommer, hvor foder pakker sig mellem tænderne, og på den måde får tandkødet til at trække sig tilbage. Det er vigtigt at få opdaget og behandlet disse i tide, da de ellers bliver værre over tid